Natuurpunt Zemst
Natuurstudiewerkgroep Zemst

Natuurstudiewerkgroep Zemst

In een kleine groep de natuur actief ontdekken, bestuderen en determineren. Met de resultaten kunnen we ons beheer indien nodig bijsturen.


Tenzij het anders vermeld staat, spreken we af op het kerkplein van Weerde en rijden naar één van onze natuurgebieden.


Zaterdag 5 augustus - 21:30 u

Natuurstudie werkgroep - Nachtvlinderactiviteit

ANB-parking, Dorentstraat 5, Eppegem 


Met licht, witte lakens en lekkere hapjes lokken we alle nachtvlinders uit de buurt tot bij ons, zodat we ze goed kunnen bekijken en determineren. Daarna mogen deze pareltjes opnieuw wegfladderen. Ze vertellen ons heel veel over onze gebieden en zijn vaak wonderlijk mooi.


We verzamelen op de ANB-parking en trekken naar de plek waar de lampen en de lakens opgesteld staan. Erwin en Francis vertellen ons honderduit over de vangsten.


Deze activiteit is ook leuk voor kinderen. Het einduur kies je zelf.


Indien je zeer aantrekkelijk bent voor andere kleine beestjes, zorg dan dat je armen en benen volledig bedekt zijn en smeer je eventueel in.


Gidsen: Erwin & Francis


Inschrijven via deze link


Zaterdag 28 oktober - 9 u

Natuurstudiewerkgroep - Op zoek naar paddenstoelen

Parking Steentjesbos - Aarschotsebaan 81, Schiplaken


Herfst. De ochtend is net wakker. De dauw ligt nog op het gras of parelt in de spinnenwebben…hét moment om naar het bos te trekken en paddenstoelen te zoeken. We deden al knappe vondsten in onze natuurgebieden.


Het weer is bepalend voor een magere of overvloedige ‘oogst’ (we laten de paddenstoelen op hun plekje). Om ze allemaal heel precies te determineren, moet je lang naar school gegaan zijn. Maar gewoon genieten van dit herfstfraais en iets bijleren is voor iedereen weggelegd.


Een loepje kan handig zijn.


Gids: David


Inschrijven via deze link