Natuurpunt Zemst
Natuurstudiewerkgroep Zemst

Natuurstudiewerkgroep Zemst

In een kleine groep de natuur actief ontdekken, bestuderen en determineren. Met de resultaten kunnen we ons beheer indien nodig bijsturen.


Tenzij het anders vermeld staat, spreken we af op het kerkplein van Weerde en rijden naar één van onze natuurgebieden.


Zaterdag 27 januari – 9 u.

Werkgroep Natuurstudie: Bomen en struiken in de winter.

Parking Steentjesbos, Aarschotsebaan 88, Schiplaken


Op zoek gaan naar bladeren van een heel lijstje bomen en daarmee een herbarium maken, wie heeft het tijdens zijn schoolgaande jaren niet meegemaakt. Bomen en struiken herken je immers aan hun bladeren, dat leerden we op school.


Bomen en struiken in de winter herkennen, als alle bladeren op de bosbodem liggen, dat is een ander paar mouwen. Vandaag gaan we met zoekkaarten op zoek naar andere herkenningspunten: schors, knop, vorm, … Variatie genoeg, om op basis daarvan op zoek te gaan naar de naam van boom of struik.


Gids: Mark


Inschrijven via de link

Zaterdag 28 oktober - 9 u

Natuurstudiewerkgroep - Op zoek naar paddenstoelen

Parking Steentjesbos - Aarschotsebaan 81, Schiplaken


Herfst. De ochtend is net wakker. De dauw ligt nog op het gras of parelt in de spinnenwebben…hét moment om naar het bos te trekken en paddenstoelen te zoeken. We deden al knappe vondsten in onze natuurgebieden.


Het weer is bepalend voor een magere of overvloedige ‘oogst’ (we laten de paddenstoelen op hun plekje). Om ze allemaal heel precies te determineren, moet je lang naar school gegaan zijn. Maar gewoon genieten van dit herfstfraais en iets bijleren is voor iedereen weggelegd.


Een loepje kan handig zijn.


Gids: David


Inschrijven via deze link