activiteiten & foto's

Activiteitenkalender

Zaterdag 28 november - 9 u
Werkgroep Natuurstudie Monitoring en Evaluatie
Kerkplein Weerde - autodelen

Tijdens deze natuurstudie-activiteit bezoeken we één of meerdere natuurgebieden die wij beheren. We gaan op zoek naar soorten die iets vertellen over het beheer of die belangrijk zijn om op te volgen.

Zondag 13 december - 14 u
Watervogelwandeling
Kerkplein Weerde - Verrekijker meebrengen

Onze regio is rijk aan water en in de winter komen hier vele watervogels voor. Grote aantal en eenden zoals slobeend, krakeend, kuifeend en tafeleend. Wie weet zien we een zeldzamere soort zoals de brilduiker. Maar dan moet het koud genoeg zijn in het noorden zodat deze tot bij ons komen. We spreken af aan de kerk van Weerde om samen naar een plas te rijden waar veel te zien is. We brengen zeker telescopen mee zodat iedereen de soorten goed kan zien. Watervogels zijn ideale soorten voor wie eens wil kennismaken met vogelkijken.

We spreken af aan de kerk van Weerde en trekken autodelend naar de plas waarop het meeste waar te nemen is.

Breng gerust je verrekijker mee. Wij zorgen ook voor een aantal telescopen.

Elke donderdag - Werkdag

 

Niet telkens opgenomen in dit overzicht, maar wel een vaste wekelijkse afspraak. Elke donderdag zetten vrijwilligers zich in: takken verslepen, wandelpaden vrijmaken, bossen onderhouden, prikkeldraad trekken, hakhout kappen, scholen begeleiden die komen helpen,...

Geen klus is hen te zwaar of te groot. Ieder naar eigen vermogen en kracht zetten zij zich in een gezellige sfeer in voor onze natuurgebieden. Zin om een frisse neus te halen en gezellig mee te komen helpen? We werken van 9 u tot 14 u.

Neem dan contact op met Marcel De Prins via marcel@natuurpuntzemst.be. Hij houdt je dan telkens op de hoogte waar er de volgende donderdag gewerkt zal worden.

Ook als je niet elke week kan komen helpen ben je, wanneer je wel kan, heel erg welkom. En je bokes meenemen hoeft niet, wij zorgen voor broodjes en een drankje.

Fotogalerij

Klik op de foto hieronder om naar het album te gaan

info nodig: mail naar info@natuurpuntzemst.be