activiteiten&foto's

Activiteitenkalender

 

 

HERFSTWANDELING

Zondag 19 november - 14 u Kerk Weerde

 

De overbloedige bloei en groei van lente en zomer zijn voorbij. Maar niet getreurd een wandeling tussen alle tinten geel, rood en bruin maken een wandeling in de herfst heel speciaal. Een beetje zon maakt het geheel nog mooier.

 

Een verrekijker kan handig zijn..

 

Werkgroep Natuurstudie OP ZOEK NAAR MOSSEN

Zaterdag 25 november - 9 u Kerk Weerde

Loepje meebrengen

 

In een kleine groep de natuur actief ontdekken, bestuderen en determineren. Deze keer spitsen we ons toe op mossen en korstmossen.

 

We spreken af op het kerkplein van Weerde en rijden dan naar één van onze natuurgebieden.

 

Een loepje kan een handig instrument zijn.

 

WATERVOGELWANDELING

Zondag 17 december - 14 u Kerk Weerde

Verrekijker meebrengen

 

Watervogels zijn de ideale vogelsoorten voor beginnende vogelkijkers. Ze zijn niet te klein, de mannetjes zijn meestal goed herkenbaar en ze zitten meestal niet verstopt tussen het struikgewas. Eens je de soorten wat beter kent moet je zeker ook proberen de vrouwtjes te herkennen. Bij vele soorten zien deze bruin, maar ze zijn toch herkenbaar. Let maar eens op de snavel van een krakeend. Je zal zien dat deze anders is dan deze van een wilde eend.

 

We spreken af aan de kerk van Weerde en rijden naar de waterplas waar de meeste soorten te zien zijn.

 

Een verrekijker kan handig zijn.

 

 

Elke donderdag - Werkdag

 

Niet telkens opgenomen in dit overzicht, maar wel een vaste wekelijkse afspraak. Elke donderdag zetten vrijwilligers zich in: takken verslepen, wandelpaden vrijmaken, bossen onderhouden, prikkeldraad trekken,

koeien verzorgen, hakhout kappen, scholen begeleiden die komen helpen,...

 

Geen klus is hen te zwaar of te groot. Ieder naar eigen vermogen en kracht zetten zij zich in een gezellige sfeer in voor onze natuurgebieden. Zin om na de eindejaarsfeesten een frisse neus te halen en gezellig mee te komen helpen? We werken van 9 u tot 12 u.

 

Neem dan contact op met Marcel De Prins via marcel@natuurpuntzemst.be.Hij houdt je dan telkens op de hoogte waar er de volgende donderdag gewerkt zal worden.

 

Ook als je niet elke week kan komen helpen ben je, wanneer je wel kan, heel erg welkom. En je bokes meenemen hoeft niet, wij zorgen voor broodjes en een drankje.

Fotogalerij

Klik op de foto om naar het album te gaan

info nodig: mail naar info@natuurpuntzemst.be